Al vier generaties lang is slagerij De Burggrave een begrip.

1897: het jaar waarin Gregorius De Burggrave zijn eerste varken slachtte. De beenhouwerij "Gregorius De Burggrave" zag toen het levenslicht, een periode waarin de familie getekend was door tegenslagen en armoede.

De liefde voor het vak werd van vader op zoon overgedragen.  Kamiel De Burggrave, de tweede generatie, bouwde de winkel in de Dorpsstraat 78 uit tot een bloeiende beenhouwerij. Kamiel en zijn gezin beleefden zware tijden tijdens de oorlogsjaren, maar bleven niet bij de pakken zitten. Ze verbouwden en moderniseerden (elektrische frigo, elektrische molen, ...) de slagerij. Een grote stap vooruit. 

Eén van Kamiel zijn kinderen, Marc, zette het levenswerk van zijn vader en grootvader verder. Marc huwde met Marie-Louise, de dochter van veekoopman Aimé Bulteel, zij namen daarna de zaak over in 1971. De derde generatie was een feit geworden. In hun werkhuis waren netheid, stiptheid en "eerbied voor het vlees" drie prioriteiten. Marc had ook de gelegenheid om zijn veehandel uit te breiden, zodat bijna alle vlees in de beenhouwerij van eigen veestapel kwam.

Bij zoon Filip stroomde het beenhouwersbloed -net als bij de vorige generaties- door de aderen. In april 1997 neemt hij de fakkel over van zijn vader en opent hij samen met zijn vrouw Ann een volledig vernieuwde zaak. Vader Marc is nog steeds veehandelaar in hart en nieren en voorziet ons wekelijks van het beste rund. Ondertussen is Keurslager De Burggrave - Van Moer uitgegroeid tot een vaste waarde. Niet alleen de slagerij is tot ver buiten de dorpsgrenzen bekend, ook de traiteurszaak scheert hoge toppen.

 

Keurslagerij De Burggrave - Van Moer, een familiezaak met een passie voor ambacht.
Al vier generaties lang...